Procedure omgevingsvergunning

Bij het oprichten van woningen in het Groene Hart wordt gebruik gemaakt van “Omgevingsvergunningen”. Om helderheid te scheppen wat deze procedure inhoudt volgt hieronder een korte samenvatting  zoals is vastgelegd in de Wabo regeling in paragraaf 3.2:

Publicatie: De gemeente doet melding van de aanvraag bouwvergunning in een dag-, nieuws- of huis-aan-huis-blad.

Completering gegevens: Als uw aanvraag niet compleet is (ontvankelijk) stelt de gemeente de ontwikkelaar een termijn waarbinnen u uw aanvraag compleet kunt maken.

Beslissing op aanvraag: Binnen acht weken moet een beslissing worden genomen op de aanvraag om omgevingsvergunning. Het is ook mogelijk om de vergunning in fases aan te vragen.

Aanhouden: In bijzondere situaties moet een aanvraag aangehouden worden. De gemeente kan de beslistermijn voor een bouwvergunning eenmaal met zes weken verlengen. Als het bouwplan in strijd is met het bestemmingsplan gelden andere termijnen.

Van rechtswege verleend: Houdt de gemeente zich niet aan deze termijnen, dan is de omgevingsvergunning van rechtswege verleend!

Bezwaar: Na verlening (of weigering) van een omgevingsvergunning start de termijn van zes weken waarin bezwaar gemaakt kan worden tegen de beslissing. In deze termijn kunt u ook een voorlopige voorziening (een schorsing) bij de President van de Rechtbank vragen.

Beroep: Mocht het bezwaar ongegrond worden verklaard dan kunt u beroep instellen bij de Rechtbank. Dat moet binnen zes weken.

Hoger beroep: Tegen de uitkomst van het beroep kunt u in hoger beroep gaan bij de Afdeling Bestuursrecht-spraak van de Raad van State. Dat moet binnen zes weken.

Omgevingsvergunning_folder_bouwen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s